Skip to main content

KUINKA HANKKIA PIILOLINSSIT

Oletko valmis kokeilemaan piilolinssejä? Kun olet valinnut optikon, ensimmäisellä käynnillä ja säännöllisillä tarkistuskäynneillä tapahtuu seuraavaa.

A young woman behind a phoropter as the doctor checks her eyes during an eye exam

ENSIMMÄINEN PIILOLINSSIKÄYNTI

Muista kertoa optikolle aikaa varatessasi, että haluat kokeilla piilolinssejä, sillä tämä ensimmäinen käynti kestää yleensä hieman kauemmin kuin normaali näöntarkastus. Optikko käy läpi sairaushistoriasi ja tarkastaa näkösi sen varmistamiseksi, että piilolinssit soveltuvat näönkorjaustarpeisiisi. Silmäsi muoto määritetään, jotta linssit voidaan sovittaa niihin juuri oikein. Optikko näyttää miten piilolinssit asetetaan paikoilleen ja otetaan pois sekä miten niistä huolehditaan. Voit esittää optikolle kysymyksiä, jos niitä tulee esiin.

The camera focuses on a young woman looking through a retinal camera as her doctor looks through the other side

Seurantakäynti

Sinulle varataan seurantakäynti optikolle noin viikko sen jälkeen, kun olet alkanut käyttää piilolinssejä. Jos sinulla on missään vaiheessa ennen tätä käyntiä ongelmia mukavuuden, näön tai piilolinssien käsittelyn kanssa, ota yhteyttä optikkoosi välittömästi. Jos olet tyytyväinen linsseihisi ja optikkosi mukaan kaikki sujuu hyvin, voit tehdä ensimmäisen piilolinssitilauksesi.

A side view of an eye doctor and a young woman looking through a retinal camera

Säännölliset tarkastukset

Näönkorjaustarpeesi voi muuttua ajan mittaan. Muista käydä ohjeiden mukaisesti optikolla tarkistuttamassa silmiesi kunto ja varmistamassa, että sinulla on ajantasainen piilolinssiresepti.