Piilolinssiesi paikoilleen asettaminen ja niiden poistaminen on helpompaa kuin uskotkaan. Se saattaa vaatia hieman totuttelua, mutta huomaat pian tekeväsi sen asiaa ajattelematta. Nämä ohjeet on tarkoitettu täydentämään optikon ohjeistusta. Noudata aina optikkosi antamia ohjeita.

MITEN PIILOLINSSIT ASETETAAN PAIKOILLEEN

Katso tältä videolta miten piilolinssit asetetaan paikoilleen.

MITEN PIILOLINSSIT ASETETAAN PAIKOILLEEN NELJÄSSÄ HELPOSSA VAIHEESSA

ENNEN KUIN ALOITAT

Pese kätesi mieluiten hajusteettomalla nestesaippualla. Huuhtele kätesi huolellisesti ja kuivaa ne sitten nukattomalla pyyhkeellä. On hyvä asettaa piilolinssit aina samassa järjestyksessä, esim. aina ensin oikean silmän linssi. Näin et vahingossa laita linssejäsi vääriin silmiin.

TARKISTA ,ETTEI LINSSI OLE VÄÄRINPÄIN

Selvittääksesi miten päin linssi on, voit asettaa sen sormenpäälle ja katsoa sitä valoa vasten. Jos linssin reunat levittäytyvät ulospäin, se on väärin päin. Jos linssi näyttää tasareunaiselta kupilta, se on oikein päin. Useimmissa ACUVUE-linsseissä on myös123-osoitin, josta voit helposti päätellä ovatko ne väärinpäin. Jos numerot ovat oikeinpäin, linssikin on oikeinpäin.

PIDÄ SILMÄÄ AUKI

Pidä toisella kädellä varovasti kiinni yläluomesta, jottet räpyttele silmääsi. Linssi toisen käden sormenpäässä vedä muita sormia apuna käyttäen alempaa luomeasi alaspäin.

LINSSIN ASETTAMINEN

Pidä kättäsi vakaana ja suuntaa katse ylöspäin, kun asetat linssin silmään. Päästä sitten varovasti irti luomistasi ja sulje silmäsi hetkeksi, jotta linssi pääsee asettumaan. Toista samat vaiheet toisen silmäsi kanssa.

TÄRKEÄÄ: Älä koskaan huuhtele piilolinssejä tai linssikoteloa vesijohtovedellä.

Onko sinulla kysyttävää piilolinssien asettamisesta paikoilleen? Alla olevassa usein kysyttyjen kysymysten osassa on lisätietoa siitä, miltä linssien pitäisi tuntua.

MITEN PIILOLINSSIT POISTETAAN

Katso tältä videolta miten piilolinssit poistetaan.

MITEN PIILOLINSSIT POISTETAAN NELJÄSSÄ HELPOSSA VAIHEESSA

VARMISTA, ETTÄ KÄTESI OVAT PUHTAAT JA KUIVAT

Aloita aina oikeasta silmästäsi, jotta et sekoita piilolinssejä keskenään. Katso kattoa kohti ja vedä varovasti keskisormella alempaa luomeasi alaspäin.

VIE ETUSORMESI VAROVASTI SILMÄSI LÄHELLE

Kunnes se koskettaa linssin reunaa. Liu'uta linssiä alas silmäsi valkoiselle alueelle.

PURISTA LINSSIÄ VAROVASTI

peukalon ja etusormen väliin ja poista se. Poista vasen linssi samalla tavalla.

POISTAMISEN JÄLKEEN

Heitä pois kertakäyttöiset linssit tai puhdista ja desinfioi uudelleen käytettävät linssit. Huomautus Älä koskaan huuhtele piilolinssejä tai linssikoteloa vesijohtovedellä.

TÄRKEÄÄ: Älä koskaan huuhtele piilolinssejä tai linssikoteloa vesijohtovedellä.

PIILOLINSSIEN KÄSITTELEMINEN

Piilolinssien käsittelemiseen tottuu nopeasti, mutta olemme lisänneet muutamia ominaisuuksia, joiden avulla se käy vieläkin helpommin.

VAALEANSINISEKSI SÄVYTETYT LINSSIT

ACUVUE®-linsseissä on vaaleansininen sävy, jotta ne on helpompi paikantaa kotelossa tai pakkauksessa. Sävy ei kuitenkaan ole huomattavissa, kun piilolinssit ovat paikoillaan silmissä.

LINSSIN REUNAN TARKISTAMINEN

Kun linssi on sormen päässä, on eri tapoja tarkistaa onko se väärinpäin. Jos linssi näyttää tasareunaiselta kupilta, se on oikeinpäin. Jos linssin reunat kaartuvat ulospäin, se on väärinpän.